Garnier Micellar Cleansing Water | Sensitive Skin

август 22, 2017


    Мицеларната вода е създадена във Франция преди около 20 години. През последните няколко години набира все по-голяма популярност и в България.
    Но какво в действителност представлява мицеларната вода. Да си призная до скоро самата аз не бях много наясно как една вода почиства толкова добре. Ето защо потърсих информация и днес реших да я споделя и с вас.
    Главната роля в този продукт заемат мицелите.Те имат сложна химическа структура, която е тенсиоактивна (намалява налягането на водата в кожата), мека и без йони. Това е всъщност миещо средство под формата на невидима микросфера.
    Мицелът има 2 полюса – хидрофилен, разтворим във вода и липофилен, който привлича мазните материи, несъвместими с вода. Това двойно действие позволява на мицелите да изтеглят всякакви нечистотии от повърхността на кожата и да ги оставят върху памука. Те са способни да премахнат нечистотиите, в следствие от външните фактори на околната среда: цигарен дим, мръсен въздух, грим, себум, потене, белене на кожата.
На пазар могат да се намерят редица марки, предлагащи мицеларна вода.

    Днес ще ви споделя мнението си за тази на Garnier Sensitive Skin. Водата е без добавени аромати, оцветители и алкохол. Дерматологично и афтолмологично тествана е. Опаковката е  400 мл и предназначена за 200 използвания.От марката обещават, че водата почиства лицето, премахва грим и не дразни на очите.
Състав 

    Тествам водата от около два месеца и мога да кажа, че е страхотен продукт. Начина, по който я използвам аз е следния: 
Почиствам лицето с измивна пяна или гел. След това го почиствам с мицеларната вода, за да премахна остатъците от грима, ако са останали такива. Тонизирам лицето с помоща на тоник и накрая хидратирам с крем или масло за лице. 
    Въпреки че от марката обещават, че водата премахва грима, аз не успявам да премахна моя изцяло. Може би тази, която е с масла би го премахнала, но немога да го твърдя, защото все още не съм я пробвала. 


    Наскоро Garnier пуснаха на пазара измивен гел и размер за пътуване (Travel size) мицеларна вода. Ако искате само да изпробвате водата преди да закупите голямата опаковка,  travel опаковката е идеална за тази цел. А ако вече имате водата и търсите нещо като мен, с което да предварително да премахнете грима, гела е подходящия продукт. 

    Смятам че мицеларната вода е чудесен продукт, защото почиства лицето много добре и от както я използвам забелязвам подобрение в състоянието на кожата ми.
Цената и е около 10 лв. , но много често е в промоция. Може да я намерите в дрогериите, както и в някои супермаркети, където има щанд за козметика. 



Жулиета

You Might Also Like

0 коментара

Like us on Facebook